Trakteren

Jarig? Bij een feestje hoort wat lekkers en de meeste kinderen trakteren daarom op school. Ieder kind mag op zijn of haar verjaardag trakteren in de eigen groep. Ook kunnen kinderen ervoor kiezen om de leerkracht van hun eigen locatie, de directie en de medewerkers bij de receptie te trakteren. Kinderen mogen alleen de groepen rondgaan in het gebouw waarin zij zitten.

Om het trakteren gezond en gepast te houden, hebben we een aantal aanbevelingen opgesteld. Deze zijn bedoeld om als school een signaal af te geven over een gezonde leefstijl, passend bij onze status als Gezonde school. Gezondheid is immers van groot belang; gezonde kinderen kunnen makkelijker leren en zich concentreren. We willen ook de trend van steeds grotere en duurdere traktaties, soms vergezeld van cadeautjes, doorbreken. Dergelijke uitbundige traktaties en cadeaus kunnen medeleerlingen en hun ouders in verlegenheid brengen en verkeerde verwachtingen wekken voor toekomstige traktaties.

Ons motto luidt dan ook: Eén is genoeg en klein is oké!

Een kleine traktatie bevat weinig calorieën, minder vet, suiker en zout. Hiermee leren kinderen en ouders om te gaan met een bescheiden hoeveelheid lekkers, zowel op school als thuis. Op deze manier vieren we feest met iets lekkers én blijven we allemaal gezond!

Voorbeelden van traktaties kunt u vinden op de websites van Het Voedingscentrum en Gezond trakteren.