rvko

Nadat Annemarie jarenlang jullie schooldiëtiste is geweest, mag ik het nu van haar gaan overnemen; vanaf dit schooljaar ben ik jullie schooldiëtiste en daar heb ik enorm veel zin in!

Mijn naam is Floor van den Berg, net werkzaam als diëtiste, maar ik heb al veel kunnen meekijken met mijn collega’s. Hierdoor heb ik al veel kinderen met hun ouders gezien en geholpen op de Lekker Fit!-scholen. Ongeveer één keer per maand ben ik op school om gesprekken te houden en daarnaast kom ik regelmatig langs voor andere projecten, zoals workshops, lessen en voorlichtingen.

Wat doet de schooldiëtist op school?

Op jullie school is er extra aandacht voor een gezonde levensstijl. Er worden bijvoorbeeld meer gymlessen gegeven en er is een schooldiëtiste op school werkzaam. Het werk als schooldiëtiste varieert van informeren van groepen ouders en klassen tot individuele consulten met kinderen en hun ouders. Hiervoor worden de meetgegevens van de jaarlijkse Fittest gebruikt.

Alle kinderen die van het gemiddelde afwijken, worden door de school uitgenodigd voor een gesprek met mij. Samen gaan we dan kijken of er verbeterpunten zijn zodat uw kind op een gezonde manier weer helemaal fit wordt! We meten en wegen de kinderen nog eens en houden rekening met lichaamsbouw en hoe actief uw kind is. We kijken goed naar wat er mogelijk kan veranderen en maken daarvoor samen een plan. Vervolgens is het mogelijk om vervolggesprekken te plannen op school, dit gaat in overleg met u en uw kind. Ook bij andere voedingsgerelateerde problemen, bijv. als kinderen lastig eten of bepaalde voedingsmiddelen niet willen eten, help ik u graag!

Hopelijk tot ziens!

 

Floor van den Berg

Schooldiëtiste

floor@degroeneappel.nl

© 2012 ALBERTSCHWEITZERSCHOOL   |   DISCLAIMER   |   CONTACT   |   FACEBOOK