Het eerste woordje in groep 3

Het eerste woordje in groep 3 'ik'.


Hard werken op de eerste schooldag.

Op de eerste schooldag werd er al hard gewerkt in groep 6b!


Eerste muziekles groep 8B

Een aantal foto's van de eerste muziekles met juffrouw Ilse en Solange.


Inloop in groep 1-2 f

Afgelopen donderdag is de eerste inloop geweest. De kinderen kozen samen met hun ouder een werkje op het planbord en gingen aan de slag. Zo werd er gepuzzeld, geoefend met het dicht doen van gespen of een spelletje gespeeld. In de bouwhoek is een heel mooi bos gebouwd en er zijn mooie portretten geschilderd. Om 9.00 uur gingen alle papa en mama's weer weg. Dit was soms best een beetje lastig. 

Komt u de volgende keer weer?

Juf Frieda.


Eerste gymles groep 8B

Groep 8B heeft zijn eerste gymles gehad.
Bekijk de foto's.


Aardrijkskundeles groep 8B gegeven door Siham, Kaoutar, Ouassima

Aardrijkskundeles over Marokko

Wij hebben op 13-09-2013 een Aardrijkskundeles gegeven aan de leerlingen over Marokko.
We hebben informatie gegeven over de verschillen tussen Marokko en Nederland.
Verder hebben we ook een paar spulletjes meegenomen die te maken hebben met Marokko.
Ook hebben we de kinderen Marokkaanse thee en koekjes laten proeven. Op het eind hebben we een Marokkaans dansje laten zien en de kinderen vonden het super leuk.
Het was een leuke en leerzame les.

Siham & Ouassima & Kaoutar.


Werkjestentoonstelling 1/2B

Beste ouders,

In de vensterbank op de gang naast ons lokaal hebben wij een tentoonstelling van werkjes die de kinderen hebben gemaakt.

Vorige week hadden de kinderen auto's gemaakt tijdens de techniekles en deze week hebben de kinderen een vogelnestje gemaakt tijdens een knipoefening. We zullen regelmatig nieuwe werkjes tentoonstellen, dus houd de gang in de gaten! Zodra er nieuwe werkjes komen krijgt uw zoon of dochter het eerdere werkje mee naar huis.

Kom gezellig eens kijken!

Groetjes juf Wieteke


3daagse groep 7

De groepen 7 op 3daagse. Spannend, leerzaam en leuk.


Geld verdienen voor een school in Bangladesh

2 oktober: jubileum van de RVKO, ons schoolbestuur. Op alle RVKOscholen, dus ook op de Albert Schweitzerschool, waren er acties om geld te verdienen voor een te stichten school in Bangladesh. Op het schoolplein werden auto's gewassen en kindergezichtjes geschminkt. Er was koffie, thee en limonade, met koekjes en pannenkoeken.


Opening kinderboekenweek

De kinderboekenweek had dit jaar als thema "Klaar voor de start". Voor ons heel toepasselijk. We zijn immers net een Lekker Fit!school geworden. De opening was dan ook heel beweeglijk. Daarna naar binnen, en lezen, lezen, lezen....


Kickoff Lekker Fit!

De officiële kickoff van Lekker Fit! vond plaats tegelijk met de afsluiting van de kinderboekenweek. De ouders waren om te beginnen welkom in de klas, waar ze iets mee konden maken van waar de kinderen mee bezig waren. In de teamkamer was een informatiestand van de diëtiste. Daarna gingen we met zijn allen naar de gymzaal voor het officiële gedeelte, waarbij onze turnkampioen Martijn de Veer een flitsende demonstratie gaf van zijn kunnen.


Rommelpiet!

En ja hoor. Ook dit jaar kwam Rommelpiet weer langs! Werkjes over de grond, laatjes ondersteboven, tafels omgevallen, overal was het een ongelooflijke rommel. Overal, behalve in groep 7. Daar had Piet geen tijd meer voor. De kinderen van groep 7 opgelucht. Dat hadden ze gedacht: de volgende nacht kwam Piet nog even terug....


Pietenochtend

Pietenschool. De kinderen leren allerlei nuttige vaardigheden, zoals klimmen, klauteren en pakjes in de schoorsteen werpen.


Afzwemmen

Altijd weer spannend: afzwemmen!


Kerstviering

Kerstviering. Met de hele school in de kerk. Het schoolorkest treedt op, de leerkrachten voeren het kerstspel op.


Kerstdiner in de klassen

Na de viering in de kerk gingen de kinderen naar de eigen klas. Daar stond het heerlijke, door ouders en kinderen verzorgde, diner al klaar.


Groepskunstwerk van 1/2D, thema “kunst”.

Samen werken aan een kunstwerk!


Carnaval

Verkleden, spelletjes, een heerlijke appel voor de dorst en tot slot een polonaise op het plein.


Fruit van papier-maché

Vanaf 14 april hebben we gewerkt aan het thema 'eten'. De oudste kleuters zijn gaan knutselen met papier-maché. De kinderen vonden dit erg leuk, lekker kliederen!


Opening Lekker Fit!-week

De opening van de Lekker Fit!-week. Tot verrassing van de kinderen stonden er 2 grote hindernisbanen op het plein. Een paar leerlingen zetten samen met meester Nick de hele school aan het springen. Daarna ging een aantal leerkrachten in hoog tempo door de hindernisbanen. In de loop van de dag kwamen alle groepen aan de beurt. Van groep 0 tot en met groep 8, iedereen vond het even leuk!


Opening Lekker Fit!-week. 1/2e op de hindernisbaan

Op 22 april hebben we met alle leerlingen op het plein de opening van de Lekker Fit!-week gehad. Alle leerkrachten moesten door de 2 hindernisbanen die op het plein geplaatst waren. In de loop van de dag hebben alle klassen ook de mogelijkheid gehad om over de hindernisbaan te rennen en springen. Ze hebben hiervan genoten!


Koningsspelen

Sportieve activiteiten als afsluiting van de Lekker Fit!week.


Dagje diergaarde Blijdorp met groep 1/2D

Een gezellige dag in diergaarde Blijdorp met groep 1/2D.


Lentefeest

Het lentefeest voor de groepen 1/2 en 3. Mede dank zij de inzet van een grote groep ouders elk jaar een groot succes!


Musical groep 2

De kinderen die naar groep 3 gaan, voerden voor ouders, opa's, oma's en andere genodigden een prachtige musical op.


Musical groep 8

Groep 8 voerde, als afsluiting van de basisschool, een prachtige musical op.


2013-2014
Musical groep 8...
© 2012 ALBERTSCHWEITZERSCHOOL   |   DISCLAIMER   |   CONTACT   |   FACEBOOK